BEVORDERINGSTATE

Verslae > DOE > Bevorderingstate

Druk <Ctrl> <F> om woorde te soek in hierdie artikel.

BEVORDERINGSTATE

‘n Bevorderingstaat moet deurgegee word na die DOE om aan te dui watter leerders bevorder is na die volgende kwartaal/jaar.

GENEREER BEVORDERINGSTATE

• Kies die Verslag opskrif.
  • Kies die Verslag inhoud. U kan kies om die staat met of sonder punte te druk.
  • Kies die Jaar.
  • Kies of u Addisionele Inskrywingsinligting wil insluit.
  • Kies by Punte kolomme of u slegs die Skaalpunt of slegs die Persentasie, of beide wil uitdruk.
  • Kies of Kwaartaalpunte of Berekende punte gedruk moet word.
  • Indien u Kwartaalpunte gekies het:
  • Kies die Kwartale en kliek op die regs-pyltjie knoppie om dit te koppel of kliek op die links-pyltjie knoppie om dit te ontkoppel.
  • Indien u Berekende punte gekies het sal die skerm uitbrei soos volg:
  • Kliek op die af-pyltjie en maak ‘n keuse tussen Promosiepunt, Merietepunt of Jaarpunt.
  • Kies of u die verslag per graad of registerklas wil genereer.
  • Kies die relevante graad of registerklas en kliek op die regs-pyltjie knoppie om te koppel of op die links-pyltjie knoppie om te ontkoppel.
  • Kliek op die 'genereer verslag' knoppie om die verslag te genereer.

Nota: Neem asseblief kennis dat hierdie verslag altyd in Engels sal genereer soos volg:

• Indien u die leerders alreeds bevorder het gedurende die administratiewe jaareindprosedure, sal die verslag geskep word met die RP/NRP kolom wat saamgestel is.

VRAE WAT BAIE GEVRA WORD

• Ek het spesifieke leerders wat geslaag het met ‘bevorder met aanpassings’, waar word die aangepaste punte vertoon?
  • Soos per die DOE spesifikasies - dat 'n punt aanpassing van 7% of minder - vir 'n maksimum van 3 vakke [prioritiseer die fundamentele vakke Huistaal, Eerste Addisionele Taal en Wiskunde] kan gegee word aan leerders wat 'n vakpunt behaal het binne die 2% omvang van die slaagvereistes.
  • Die bevorderingstaat druk nou die aangepaste/gemodereerde punt met 'n asterisk (*) langs punte wat aangepas/gemodereer is.
  • Hoekom vertoon verlaat leerders op die bevorderingstate?
  • Die leerders wat nog vertoon is waarskynlik nog gekoppel aan vakke in kwartale waar hy reeds verlaat het.  Voorbeeld hiervan is dat indien kwartaal 3 gekopieër is na kwartaal 4 - die stelsel sou outomaties die vak koppeling gekopieër het.